UNIQUE LECITHIN
Smaak:
Kleur:
Oplosbaar:
Werking:
Soort Product:
Gebruik voor:
VERPAKKING
200 gram
400 gram
PRODUCTINFORMATIE
Nootachtig
Creme / Geel
Koud en Warm
Direct
Emulgator
Dressings, Schuim, Sauzen
RECEPTEN
Lecithine in 1847 ontdekt in eigeel en werd daar ook naar benoemd, "Lekithos" de Griekse benaming. Unique Lecithin is een variant verkregen uit sojabonen welke word gewonnen tijdens het bereidingsproces van sojaolie. Sojaolie bevat 2 รก 3% lecithine. Door zijn multifunctionele eigenschappen kan lecithine in vele toepassingen gebruikt worden. In de industrie vooral bekent als emulgator in margarine, dressings, ijs en chocolade. Met behulp van lecithine kan er eenvoudig een emulsie worden gemaakt van 2 niet mengbare vloeistoffen. Bakkerijen gebruiken het in deeg om het plakken te voorkomen en zo het kneden te vergemakkelijken. In de restaurantkeukens is lecithine het meest bekend om schuim te maken van vloeistoffen, sauzen schuimig te maken en te houden en dressings stabiel te maken. Unique Lecithin is een zeer puur product en daardoor is het mogelijk om zeer luchtig schuim te maken (airs) zo ook kunnen we er zeer vette vloeistoffen luchtig mee maken.