(placeholder)

Espresso glas

Ingrediënten:

5 dl. Espresso

100 gr. Suiker

2 dl. Melk

6 gr. Unique Agar

14 gr. Unique Binder

70 gr. Unique Glass

Bereidingswijze:

▪︎ Verwarm de espresso, suiker, melk en Unique Agar tot 90 graden en los de Unique Agar geheel op.

▪︎ Voeg de Unique Glass toe zodat de zetmeelsmaak verdwijnt.

▪︎ Laat het geheel afgedekt koelen.

▪︎ Blender de gelei met de Unique Binder tot een stevige crème.

▪︎ Smeer met behulp van een palletmes de massa uit op een siliconen of acetaat vel en laat dit  

   gedurende 6 á 12 uur indrogen.

▪︎ Snij het leerachtige vel in vormen of vouw het in de gewenste vorm.

▪︎ Laat het nadrogen op 60 graden gedurende 2 uur tot een krokant en crispy chipje.

Bekijk ook de volgende recepten

(placeholder)

Gepofte zaden en pitten

Framboos gel

Gebonden Kikkererwten fond

Dit recept kan ook gemaakt worden zonder toevoeging van suiker.

Unique Glass zorgt voor de krokante werking. Zonder toevoeging van suiker zorgt het er dan ook  

voor dat de chips niet hygroscopisch zijn en krokant blijven.