Sorbet Sinaasappel / Etherische olie
Ingrediënten:
5 dl. Jus d’ Orange
50 gr. Eidooier
150 gr. Sinaasappel boter (300 gr. boter; 3 sinaasappel schil)
420 gr. Unique Poly D-
1 gr. Unique Stabilize
2 gr. Unique Binder
Sorbetière
Bereidingswijze:
▪ Verwarm de Jus d’ Orange en los de Unique Poly D- er in op.
▪ Giet de eidooier in een blender samen met de Jus d’ Orange, Unique Stabilize en Unique Binder.
▪ Monteer het geheel op met de gesmolten sinaasappel boter.
▪ Draai de sorbet massa op tot ijs in een sorbetière.
De sinaasappel boter wordt gemaakt door de sinaasappel schil te laten trekken in de boter
(zonder het wit van de schil). Het ijs heeft een licht bittertje door de etherische olie maar is zeer
complex van smaak doordat er zowel in vet als in water oplosbare smaakstoffen in zitten,
zonder toevoeging van suiker. Dit is dan ook geschikt voor mensen met een suikervrij dieet.