UNIQUE XANTHAN
Smaak:
Kleur:
Oplosbaar:
Werking:
Soort Product:
Gebruik voor:
VERPAKKING
300 gram
600 gram
PRODUCTINFORMATIE
Neutraal
Crème
Koud en Warm
Direct
Verdikkingsmiddel, Emulgator
Soepen, Sauzen, Crèmes en Bubbels
RECEPTEN
Unique Xanthan / Xanthaan gom wordt gewonnen door fermentatie van glucose met Xanthomonas Campestris bacteriën. Deze bacterie scheidt tijdens de eerste fase een dun laagje af wat Xanthaan gom is. Daarna word het gepasteuriseerd waardoor het bacterie vrij word, gedroogd en vermalen.
Unique Xanthan is een sterk verdikkingsmiddel, stabilisator. Synergie geeft Unique Xanthan in combinatie met meerdere gommen, oa. Met Unique Konjac waarmee de wel bekende knoop van Ganzenlever gemaakt kan worden. Unique Xanthan wordt veelal gebruikt in crème vullingen, beignets en sauzen. Ook staat het bekend door zijn functie in glutenvrije producten.
Xanthaan gom staat er om bekend dat deze moeilijk oplost en snel klontert in producten. Daarom is Unique Xanthan grover dan vele andere soorten, dit klontert hierdoor minder snel en geeft zijn werking iets rustiger door.