UNIQUE STABILIZE

Smaak:       

Kleur:                 

Oplosbaar:          

Werking:            

Soort Product:  

Gebruik voor:

VERPAKKING

400 gram

750 gram

PRODUCTINFORMATIE

Neutraal

Crème

Koud en Warm

Direct

Verdikkingsmiddel

Sorbets, Sauzen en Crèmes

RECEPTEN

Unique Stabilize / Guargom wordt geëxtraheerd uit de zaden van de Cyamopsis tetragonoloba, waar hij zorgt voor de voedsel- en wateropslag. Guargom is een zowel warm al koud oplosbare polysacharide dat onder andere gebruikt wordt voor: verdikken, emulgeren en stabiliseren van producten. Tevens verhindert het de kristallisatie van consumptie-ijs en zorgt ervoor dat het minder snel smelt. Ook wordt het vocht vast gehouden in patisserie vullingen.


Uit onderzoek van de Europese Unie blijkt dat guarpitmeel een positieve invloed heeft op de cholesterolspiegel. Bij gebruik in combinatie met Unique Xanthan, wordt de werkende kracht van beiden verhoogd.