Espresso glas
Ingrediënten:
5 dl. Espresso
100 gr. Suiker
2 dl. Melk
6 gr. Unique Agar
14 gr. Unique Binder
70 gr. Unique Glass
Bereidingswijze:
▪︎ Verwarm de espresso, suiker, melk en Unique Agar tot 90 graden en los de Unique Agar geheel op.
▪︎ Voeg de Unique Glass toe zodat de zetmeelsmaak verdwijnt.
▪︎ Laat het geheel afgedekt koelen.
▪︎ Blender de gelei met de Unique Binder tot een stevige crème.
▪︎ Smeer met behulp van een palletmes de massa uit op een siliconen of acetaat vel en laat dit
gedurende 6 á 12 uur indrogen.
▪︎ Snij het leerachtige vel in vormen of vouw het in de gewenste vorm.
▪︎ Laat het nadrogen op 60 graden gedurende 2 uur tot een krokant en crispy chipje.
Dit recept kan ook gemaakt worden zonder toevoeging van suiker.
Unique Glass zorgt voor de krokante werking. Zonder toevoeging van suiker zorgt het er dan ook
voor dat de chips niet hygroscopisch zijn en krokant blijven.